Mléčné výrobky
Tvaroh (sýr) se vyrábí sražením mléčné bílkoviny za použití enzymů v kyselém prostředí. Převážná část bílkovin, tuku, vápníku a vitamínu A se v sýrech zachová, zatímco mléčný cukr a komplex vitamínů B zůstává v syrovátce. Smetana je bohatá na tuky a v tuku rozpustné vitamíny. Jogurty se vyrábí fermentací plnotučného nebo odstředěného mléka za pomoci bakterií produkujících kyselinu mléčnou. Obvykle obsahuje tytéž živiny jako mléko nebo odstředěné mléko, ale pokud se do něho přidává cukr, má v sobě více energie. Dokud nedokázali výrobci přidávat do suchých krmiv prebiotika a probiotika, byl jogurt výborným prostředkem pro obnovení i zklidnění trávení. Zkušení chovatelé používají dobré „živé“ jogurty jako doplněk suchých kompletních výživ.